Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Élményszerű irodalom a Korong utcában

Író-olvasó találkozók, dedikálás és színpadi produkciók várták az V. Zuglói VersPiknik résztvevőit szombat délután. A József Attila egykori lakóhelye előtt, a Korong utca 6. szám előtt megrendezett program egyik célja, hogy könnyedebbé, élményszerűvé tegye az irodalmat.

Az irodalmi pikniket Szántó Fruzsina és Paulovics Melinda, a Rocksuli tanulóinak műsora nyitotta meg, majd a Korong utcai ház egyik lakója, Kovács Kriszta mesélt érdekességeket József Attila egykori lakóhelyéről. Elmondta, hogy a szomszéd házban lakó ismerősének a nagybátyja rendszeresen sakkozott a költővel, de József Attila legjobb barátja, Fejtő Ferenc egyik történetét is elmesélte, amely szerint gyakran mentek énekelve a japán kávéházba. Az évek alatt nótaszerző, detektív, tanár, napszámos is élt a házban, csakúgy, mint Arany Dániel matematikus.

Szabó Rebeka alpolgármester köszöntőjében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy mindig, minden élethelyzetben érdemes verseket olvasni. Véleménye szerint nemcsak a régi klasszikusok, hanem a kortárs alkotók művei is elképesztően jók.

A már hagyománnyá vált programon – mint minden évben – megkoszorúzták József Attila emléktábláját. Szabó Rebeka alpolgármester, Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője és Turczi István, a rendezvény házigazdája helyezték el az emlékezés virágait, Arany Dániel előtt pedig az emléktáblájához helyezett kavicsokkal tisztelegtek.

Fotó: Képszerkesztőség

A színes színpadi programok mellett dedikálás, író-olvasó találkozó, civil szervezetek, kézműves foglalkozás, arcfestés is várta az érdeklődőket, a nyitott könyvespolcnál pedig bárki olvashatott, kötetet cserélhetett. A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda pavilonjánál szűrésekkel, tanácsadással, játékkal és apró ajándékokkal készültek a szervezők.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb