Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Retró ünnep az oviban

A ’70-es és ’80-as évek hangulatát idéző műsorral ünnepelte 45. születésnapját a Zuglói Napraforgó Óvoda április 12-én.

– Szeretnénk ezen a napon a ’70-es és ’80-as évek hangulatát visszaidézni – mondta Bagi Márta Anna, az óvoda vezetője. Ennek szellemében a korszak tárgyaiból, sajtótermékeiből készített kiállítás fogadta az épületbe lépő vendégeket, akiket a kisdobos nyakkendőt viselő óvónők vártak, és akiket retró ételekkel, zsíros kenyerekkel és kakaóöntetes piskótával kínáltak. Az ünnepi műsort is a korszakhoz igazították: a gyerekek a mondókákat a 70-es és 80-as évek stílusában, valamint a mai kor igényeihez igazítva is előadták.

– Az ilyen és ehhez hasonló jubileumi ünnepségek kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy jobban megismerhessük intézményeinket – hangsúlyozta Szabó Rebeka alpolgármester, aki Hajdu Flórián alpolgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő társaságában tekintette meg az ünnepséget, amelyen az óvoda 45 esztendejének legfontosabb szereplői is részt vettek. Így a nézőtéren ott ült az óvoda korábbi vezetői közül Nell Tiborné, Kőhegyi Jánosné, Antal Tamásné, valamint Gellén Orsolya is.

Fotó: Képszerkesztőség

A Zuglói Napraforgó Óvoda pedagógiai programja a kezdetektől a művészeti képzésre épül. Az óvoda dolgozói között bábszínész, néptánc oktató, kórusvezető és szövő- nemezelő is akad. A 45 éves zuglói óvoda az országban elsőként hozott létre saját galériát, amelyben rendszeresen helyet adnak kiállításoknak. Idén már három tárlatot is láthattak az érdeklődők. Emellett az óvodapedagógusokból alakult kórus is rendszeres fellépője az ünnepségeknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb