Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Előzetesben a bosszúból gyújtogató férfi

Előzetesbe került az a férfi, aki februárban és márciusban is több alkalommal gyújtogatott Zuglóban, melynek következtében jelentős anyagi károk keletkeztek.

A februári „akciója” során előbb a Stadionok környékén gyújtott fel egy parkoló járművet, majd a közeli gyógyszertár ablakát betörve a váráslótérben is tüzet okozott.

Miután elfogták, és előállították, azt vallotta, hogy a barátnőjének konfliktusa volt a gyógyszertár dolgozóival, amiért bosszút akart állni az üzleten. Az autót „csak” a gyógyszertári tűz próbájaképpen gyújtotta fel.

Februárban és márciusban ismeretlenek két lakóautót is felgyújtottak a kerületben. Előbb az Ajtósi Dürer soron gyújtotta meg valaki két motorkerékpár ponyváját, amely akkora tüzet okozott, hogy egy közeli személyautó és egy lakókocsi is kiégett. Márciusban pedig a Hungária köz és a Francia út kereszteződésénél parkoló lakóautót gyújtották fel.

Gyújtogatás tettenérés fotó

Fotó: Zuglói Rendőrkapitányság

Március 16-án aztán bejelentést kaptak a rendőrök, hogy egy férfi a Várna utcában betörte egy parkoló autó ablakát, és a járműben kutat. A helyszínre kiérkező rendőrök tetten érték azt a férfit, akit februárban már előállítottak gyújtogatásért. A férfit a kihallgatás során a februári és a márciusi tűzesetekkel is szembesítették, a gyanúsított pedig elismerte, mindkét tüzet ő okozta. Elmondása szerint irritálta, hogy míg ő nehéz körülmények között, nincstelenül él, addig mások lakókocsiban élhetnek. Ezért bosszúból gyújtotta fel a járműveket. A beismerő vallomás és a terhelő bizonyítékok alapján a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb