Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új röplabdacsarnok épült Zuglóban

A BVSC-Zugló sportkínálata 2017-ben röplabda-szakosztállyal bővült, és 2022 első hónapjaiban egy új csarnokot is kapott.

A létesítmény 538 millió forint állami támogatásból, valamint TAO-ból valósult meg, az 1280 m2-es csarnokban egyszerre akár három pályán is folyhatnak edzések.

Mint Szatmáry Kristóftól, a zuglói klub elnökétől megtudtuk, a beruházás azon a területen történt, amely korábban a MÁV tulajdonában volt, és a röplabdacsarnokot a volt vasúti kocsik javítását szolgáló üzemből alakították ki. Ez a csarnok, illetve a mellette lévő, nagyméretű műfüves futballpálya az első mérföldkő abban a folyamatban, amelynek során a sportegyesület a volt MÁV építők telkét fokozatosan sportteleppé alakítja át.

A március 19-i megnyitó a Magyar Röplabda Szövetség által meghirdetett U11-es és U12-es országos bajnokság zuglói fordulójának egyik szünetében zajlott, amikor a gyerekek olyan legendákkal találkozhattak, mint a XX. század legjobb magyar férfi röplabdázójával, a 265-szörös válogatott Tatár Mihállyal, és feleségével, a 88-szoros válogatott Quintz-Kékessy Évával, illetve a legendás szövetségi kapitánnyal, a Prima Primissima-díjas dr. Kotsis Attilánéval. Ez utóbbi szakember néhány volt tanítványa, akik ma már maguk is szülők, sőt nagyszülők, a megnyitó részeként egy rövid bemutatómérkőzésre is vállalkoztak a BVSC-Zugló jelenlegi U11-es csapatával.

A zuglói klub női csapata korábban fontos szereplője volt a magyar röplabdasportnak. A csapat folyamatosan a legfelsőbb osztályban, annak is az élmezőnyében szerepelt, egyszer bronz- egyszer pedig ezüstérmes is volt a bajnokságban. A szakosztály a klub hanyatlásának idején, a 2000-es évek elején szűnt meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb