Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elrajtolt a Zuglói Klíma Kupa!

A Klíma Kupa a kerületi óvodáknak és iskoláknak meghirdetett klímavédelmi vetélkedő, melynek egyik legfőbb célja, hogy az intézményeket a környezetbarát életmód felfedezésének színtereivé varázsolja. A kerületi óvodák és iskolák részéről nagy volt az érdeklődés, az intézmények több, mint fele jelezte részvételi szándékát. Ez azt is jelenti, hogy nagyon sok kerületi gyermeknek lesz lehetősége megismerkedni rendkívül fontos és aktuális klímavédelmi témákkal.

A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy a jelentkezők korcsoportokra szabva rengetegféle kihívás közül választhatják ki azt, amivel a leginkább foglalkozni szeretnének. A sokszínű témakörök érintik a hulladékcsökkentés, az energia- és víztakarékosság, a fenntartható közlekedés, a biodiverzitás és a tudatos fogyasztás területeit, melyek kihívásaival már az egészen fiatal korosztályok is napi szinten szembesülnek. A vetélkedő során a gyermekek többek között konyhakertet fognak nevelni, otthont készítenek a városi állatoknak, zajtérképet készítenek, komposztálnak és szakértői segítséggel megismerkednek a Rákos-patak élővilágával.

Zugló Klímakupa grafika

Külön öröm, hogy a vetélkedő során számos helyi és országos civil- és szakmai szervezet fog együttműködni az intézményekkel, akik tudásukkal és tapasztalatukkal segítik majd a csapatok munkáját! Köszönjük: FKF Zrt., Fővárosi Állat- és Növénykert, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, MIZUglónk, Pinkponilo, WWF Magyarország, Zuglói Egészségfejlesztési Iroda.

Szervezők

A Klíma Kupát Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata, az ABUD Mérnökiroda Kft. és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezi a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEHOP-1.2.1-18-2018-00033 azonosítószámú “Közösen a Zuglói Klímastratégia kialakításáért” című pályázat keretein belül. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Kapcsolat: klimastrategia@zuglo.hu

Weboldal: https://www.zugloklimastrategia.hu/

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb