Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

A levegő magas szállópor-tartalma miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban. Közleményük szerint a fővárosban szombaton tíz, vasárnap tizenegy mérőponton haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye. A meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn sem várható nagymértékű javulás.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira, például a gyermekekre, az időskorúakra vagy a krónikus betegekre. Ilyenkor asztma és krónikus légcsőhurut miatt többen fordulnak orvoshoz, valamint nő a szív- és érrendszeri megbetegedések száma. Így elsősorban a veszélyeztetett népességcsoportokba tartozóknak azt javasolják, hogy kerüljék a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat, ne szellőztessenek, és ha lehet, ne tartózkodjanak a szabadban.

A frissülő információk a Budapest Portálon és a Fővárosi Önkormányzat Twitter oldalán is elérhetőek. További tájékoztatást kérhetnek az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az alábbi linkeken:

A szmogriadóval kapcsolatban további tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Iroda (tel: 327-12-08; e-mail: ugyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Fővárosi Ügyeleti Információs Központ (e-mail: ugyelet@fori.hu tel.: 301-7500 fax: 302-5439) ad.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb