Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ezüstvasárnap Szocsiban

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett összetettben a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n, ahol ugyancsak a második helyen ért célba a magyar férfiváltó 5000 méteren.

Január utolsó hétvégéjén a legutóbbi téli olimpia helyszínén randevúztak Európa legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázói, a magyar sportolók pedig nem titkoltan éremért utaztak az orosz üdülővárosba. Az egyik legfőbb esélyes a junior világbajnok Liu Shaolin Sándor volt.

A Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja ráadásul nem először járt már Szocsiban, 2014-ben ugyanis részt vehetett a téli olimpián. Sándor azóta rengeteget fejlődött, ennek köszönhetően a szakemberek is sokat vártak tőle, ő pedig megfelelt ezeknek a várakozásoknak.

Liu Shaolin Sándor kiváló versenyzéssel előbb 1500, majd 1000 méteren is ezüstérmet szerzett. Ezzel bejutott a legjobb nyolc korist felvonultató szuperdöntőbe, ahol negyedik lett, így az összetett versenyben is ezüstérmet szerzett. Ilyen eredményt előtte magyar férfi korcsolyázó még sosem ért el.

A slusszpoén pedig a végére maradt. A magyar short track legerősebb száma ugyanis az 5000 méteres férfiváltó, melytől már sokan érmet remélnek a 2018-as téli olimpián. A négyfős váltó három tagja is kötődik a kerülethez. Liu Shaolin Sándor mellett a szintén csanádis öccse, Liu Shaoang, illetve a Zuglóban élő Knoch Viktor is alapembernek számít a csapatban, amely ezúttal is kiválóan taktikázott, és a holland váltó mögött az ezüstérmet szerezte meg. A magyar csapat négy Európa-bajnoki ezüstérme több mint biztatónak tűnik a jövő évi kvalifikációs versenyek előtt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb