Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Érintésmentes hőmérőket kapnak a zuglói oktatási intézmények

Az új koronavírus járvány második hullámának megérkezése okán döntött úgy Zugló önkormányzata, hogy további segítséget nyújt a védekezéshez a nehéz helyzetben lévő kerületi tanintézményeknek és érintésmentes hőmérőket biztosít a számukra. Elsőként a Teleki Blanka Gimnázium és a Zuglói Herminka Óvoda vehette át a koronavírussal fertőzöttek kiszűrését elősegítő eszközöket.

A Teleki Blanka Gimnáziumnál adta át Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba Zugló szocialista országgyűlési képviselője a speciális hőmérőket az oktatási intézmények vezetőinek.

– A járvány második hulláma megérkezett, ezért döntöttünk úgy, hogy a védekezéshez további segítséget nyújtunk a zuglói bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak – jelentette ki Horváth Csaba polgármester, hozzátéve: az önkormányzat minden kerületi oktatási intézménynek érintésmentes hőmérőket ad, hogy ezzel is segítsék a többiek egészségét veszélyeztető koronavírussal fertőzöttek kiszűrését.

Zugló polgármestere azt kérte a Teleki Blanka Gimnázium intézményvezetőjétől, biztassák a tanulóikat, hogy mindenütt használják az arcmaszkot és az egyéb védőeszközöket, mert így kisebb kellemetlenség árán elkerülhetik a nagyobb bajt.

– Köszönjük a segítséget, használni fogjuk a hőmérőket – jelentette ki Gál Ferenc, a Teleki Blanka Gimnázium intézményvezetője, aki arról tájékoztatta Horváth Csabát és Tóth Csabát, hogy diákjaiknak az iskola kapuját átlépve kötelező a kézfertőtlenítés, amit a szünetekben ismételten az intézményben elhelyezett eszközök használatával végezhetnek el. Ezen túlmenően a közösségi terekben előírt az arcmaszk viselése az órákon pedig ajánlott.

Az intézményvezető arról is beszélt, hogy iskolájuknak van fertőzött tanulója, de ez róla még a tanév megkezdése előtt derült ki és nem járt a tanintézetben. Diákjaik fegyelmezetten viselkednek és betartják a szabályokat, ennek ellenére számítanak rá, hogy a Telekiben is felbukkan a fertőzés, hiszen 640 tanulójuk van.

Fotó: Balogh Róbert

A polgármester kérdésére Gál Ferenc elmondta: a hatályos utasítás szerint az iskola csak azt a fertőzésen átesett tanulót fogadhatja, aki két egymást követő negatív teszt után megkapja a határozatot, hogy nincs karanténban.

– Intézményünkben nincs fertőzött – közölte Berek Sándorné, a Zuglói Herminka Óvoda vezetője, megjegyezve: kontaktszemély miatt viszont vannak gyerekek, akiknek otthon kellett maradniuk. Az óvodavezető arról is beszélt, hogy az utasításoknak megfelelően az épület adottságait szem előtt tartva fogadják és látják el a gyerekeket. Miután az óvoda fogadótere kicsi, gyakorlatilag az ajtóban veszik át a gyerekeket, ez további feladatokat ró az óvodapedagógusokra, ugyanis az apróságok az iskolásokkal ellentétben még nem önállóak az öltözködés és egyéb terén sem.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb