Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Karantén-művek kiállítása a Munkácsyban

A Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a pedagógusoknak tavasszal nemcsak a közismereti tárgyak online oktatását, hanem a „home office”-ban történő művészeti képzést is meg kellett oldaniuk. Hogy mennyire sikerült mindez, azt a most szeptemberben induló tanévben mind a tanárok, mind pedig a képzésben résztvevő diákok bizonyították.

– Olyan munkákból rendeztünk be kiállítást az első emeleti galériánkban, amelyek a karantén alatt otthon készültek – tudtuk meg Becski Leonórától, a Csáktornya parki iskola művészeti igazgatóhelyettesétől. – Az évnek ezen időszakában általában a nyári művészettáborainkban készült alkotásokat szoktuk kiállítani, a művészeti képzésben résztvevő diákok vizsgamunkáit, mindig tanév végén mutatjuk be.

A tavalyi, online év végén természetesen nem lehetett ezt a kiállítást megrendezni, így a végzős diákok vizsgamunkáit csak most tudták kiállítani a Munkácsy Galériában.

A vizsgamunkák mind személyre szabottak voltak, a végzős diákjaink folyamatosan konzultáltak a felkészítő tanárukkal, és ez alapján készítették el az alkotásukat. A vizsgamunkákon kívül persze a karantén alatt más alkotások is születtek. Ezekről fényképek készültek, melyeket szintén kiállítottunk, illetve sok jó grafika és festmény készült a nyári zsellyei és iskolai alkotótáborunkban, melyekből szintén kiállítottunk egy csokorra valót.

Fotó: Balogh Róbert

A zuglói iskola művészeti képzésén idén 226 diák vesz részt, akik négy tanszakon – grafikán és festészeten, kerámián, tűzzománcon és textilen – sajátíthatják el az alapokat. Az intézményben nagy hagyománya van a növendékek és a művésztanárok munkáiból rendezett kiállításoknak is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb