Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Erős szakmai közösséget alkotnak a bölcsődei dolgozók

Díjjakkal, elismerésekkel, ünnepi műsorral köszöntötték a zuglói bölcsődék dolgozóit a Szent István Zeneházban, a Bölcsődék napján, április 21-én.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium hét évvel ezelőtt nyilvánította a Bölcsődék Napjává április 21-ét. Zuglóban idén is egész napos programmal lepték meg a kerület bölcsődei dolgozóit. Karácsony Gergely ünnepi köszöntőjében elmondta, Zuglóban nagyon erős a szakmai közösség, a képviselő-testület pedig a maga szerény eszközeivel segíti őket. – Büszkén és boldogan állok itt, hiszen az idei költségvetésben biztosítottuk a szociális dolgozók bérpótlékát, amit január elsejéig visszamenőleg kapnak meg. Napokon belül kiderül, hogy nyertünk-e azon a pályázaton, amelynek segítségével kibővíthetjük a Mesevonat Bölcsődét – jegyezte meg a polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Hevér László György önkormányzat képviselő, a Szociális bizottság elnöke áldozatos és emberfeletti munkának nevezte a szakmában dolgozók tevékenységét, úgy vélekedett, hogy elsősorban a gyerekek szeretete és a hivatástudat hajtja őket. – Az erkölcsi elismerés után az anyaginak is meg kell érkeznie. Büszke vagyok rá, hogy a bérpótlékról szóló rendelet társelőterjesztője lehettem, és érvelhettem amellett, hogy a technikai dolgozókat is érintse a határozat – fogalmazott a képviselő. Hozzátette, örül annak is, hogy csaknem kétszáz bölcsődei dolgozó vehet részt ingyenes elsősegély-képzésen.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője beszédében rámutatott, hogy a nap lehetőséget ad az emlékezésre, a szakma értékeinek hangsúlyozására, a köszönetnyilvánításra. Kissné Kalló Györgyi felidézte a bölcsődei gondozás és a kisgyermek-nevelési képzés történetét.

Az önkormányzat által alapított elismeréseket Szabó Rebeka alpolgármester, Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője és Hevér László György adták át. Gondozási Munkaért Díjat kapott Herczeg Istvánné, Huszár Béláné, Makkné Havasi Andrea, Szabó Józsefné, a Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjat pedig idén Czikoráné Jancsek Irén, Hankó Jánosné, Kiss Imréné és Molnár Sándorné kapta. Délután a Zuglói Egyesített Bölcsődék által alapított díjakat vehették át az intézmények dolgozói.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb