Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Értékelték a tapasztalatokat

Az óvodai bántalmazás megelőzésére indított, kísérleti NyugiOvi programot értékelték a projektben részt vevő gyermekintézmények pedagógusai május 24-én.

A csütörtöki rendezvényen megjelenteket Szabó Rebeka alpolgármester köszöntötte, aki kifejtette, örül, hogy a programban részt vevő pedagógusok nyitottak voltak a konfliktuskezelés új módszereire.

A NyugiOvi program tapasztalatairól az óvodapedagógusok elmondták, a projekt kabalafiguráját, az űrből érkezett, emberi szokásokat nem ismerő Szepit a gyerekek nagyon megszerették, elmondják neki problémáikat. A figurának jó nevelő hatása volt a gyerekekre, a projektben részt vevő apróságok között kevesebb a konfliktus, könnyebben befogadják az új gyerekeket.

Fotó: Képszerkesztőség

Az ELTE kutatói által kifejlesztett módszer jól alkalmazható a viselkedészavaros, agresszív kicsik körében is. Az intézményvezetők azt is elmondták, hogy a programot szeretnék folytatni, az óvodai nevelési programba beépítve valamennyi csoportra kiterjesztenék.

A rendezvényen a programban szereplő óvodai csoportoknak Szabó Rebeka az önkormányzat jóvoltából egy-egy 25 ezer forint értékű játékutalványt adott át.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának kutatói dolgozták ki a NyugiOvi elnevezésű programot, amely az óvodai bántalmazás megelőzésére és felszámolására irányul. Zuglóban az óvodapedagógusok számára szervezett NyugiOvi foglalkozások az önkormányzat támogatásával és a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. (ZKNP) szakmai segítségével valósultak meg. A programban részt vevő Mókavár, Csicsergő, Meseház, Pöttömpark és Bóbita óvoda pedagógusai egynapos felkészítésen vettek részt a ZKNP székházában, majd öt héten át minden héten egy-egy csoportszabályt tanítottak meg az óvodásoknak, hogy felkészítsék őket egymás tolerálására, a csúfolódás, fizikai bántalmazás és kiközösítés elkerülésére.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb