Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felavatták Kaján Tibor emléktábláját

A két éve elhunyt zuglói karikaturista emlékét megörökítő táblát Örs vezér téri lakhelyének falán leplezték le május 24-én.

A csütörtöki emléktábla-avatáson megjelenteket Bognár Nándor újságíró köszöntötte, aki kiemelte, Kaján Tibor nem csak karikatúrákat készített, hanem könyveket is illusztrált. A grafikus munkái közül többet külföldi gyűjteményekben őriznek.

Karácsony Gergely polgármester avatóbeszédében úgy fogalmazott, Kaján Tibor művészete olyan nyelv, amelyet a világon mindenhol megértenek. A karikaturista élete nagy részét diktatúrákban töltötte, azonban az általa képviselt műfaj demokratikus és mindenki számára befogadhatók, ugyanakkor a hatalom torz tükrét mutatja.

Fotó: Képszerkesztőség

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke azt mondta, Kaján Tibor ironikus, fanyar, groteszk és elgondolkoztató rajzai időtállóak, a mai világban is megállják a helyüket, mert a politika árnyoldalait és az emberi butaságot ábrázolják.

Az Aranytollas, Pulitzer-emlékdíjas és Táncsics Mihály-díjas grafikus, karikaturista emléktábláját Karácsony Gergely és Hargitai Miklós leplezte le. A rendezvény zárásaként Zugló polgármestere és a MÚOSZ elnöke megkoszorúzták Kaján Tibor emléktábláját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb