Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Eszmélő Észmérő – elmetorna ovisoknak

Idén először rendeztek logikai versenyt a kerületi óvodásoknak a Lipták Villában. Az Eszmélő Észmérőre hat zuglói oviból érkeztek csapatok.

A nagycsoportosok matematikai-logikai gondolkodását mérő versenyt a Kincskereső Óvoda szervezte.
– Házon belül már többször szerveztünk elmetornát, idén pedig sikerült kerületi szintre emelni a programot. Ilyen típusú versenye még nem volt a zuglói gyerekeknek. Évek óta tehetséggondozó óvoda vagyunk, és az egyik területünk a matematikai – logikai gondolkodás fejlesztése, amit egyénileg és csoportosan is végzünk.  – mondta Babarczy Andrea, a Kincskereső Óvoda vezetője.

A Kincskereső Óvodából, a Narancs, a Rózsavár, a Hétszínvirág, a Meseház, és a Napraforgó oviból érkeztek csapatok a Lipták Villába, az Eszmélő Észmérő kerületi versenyre. A kicsik három játékban – sudoku, malom és a kalaha/mankala – mérték össze tudásukat.

– A feladatok kimondottan óvodás korosztálynak való, logikai játékokból álltak, amelyek az iskola előtt álló gyerek képességeit fejlesztik: a tűrőképességet, a problémamegoldást, a figyelmet, a logikai gondolkodást, a sorrendiséget és a kitartást – tette hozzá Somorjai Zsoltné tehetségfejlesztő.

– Óvodás korban a kudarc megviselheti a gyerekeket. Ezzel a versennyel az is célunk, hogy ennek kezelését fejlesszük a kicsiknél – tette hozzá Bagi Márta, az Óvodai Művészeti és Értelmi Nevelés Munkaközösség vezetője.

A verseny győztesei:

Sudoku: Gombos Botond (Napraforgó Óvoda)
Malom: Oláh Eszter (Hétszínvirág Óvoda)
Kalaha: Pánczél Armina (Hétszínvirág Óvoda)

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb