Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Európa-bajnok kertépítők

Idén a szomszédos Ausztriában, Grazban rendezték a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkills bajnokságot. A 400 versenyző 19 országból érkezett, és a résztvevők 38 szakmában versenyeztek.

A magyar válogatott 21 szakmában, 26 versenyzővel indult, akik négy arany-, egy ezüst-, egy bronz- és hat kiválósági érmet nyertek. Magyarország az országok közötti versenyben az előkelő 6. helyen végzett.

A rangos eseményen kertépítésben zuglói siker született. Bokor Péter és Hutter Péter a zuglói Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium Mogyoródi úti Tehetségműhelyében készültek a versenyre. A két magyar diák pontos és precíz munkájával vívta ki a szigorú zsűri elismerését. Felkészülésüket Gódorné Hauzeneuer Zita, a Varga Márton iskola pedagógusa és a tehetséggondozó műhely tanára koordinálta,

A kert- és parképítés 2018 óta versenyszám az EuroSkillsen. A verseny miatt a zuglói intézmény udvarán egy kertépítő részt alakítottak ki, ebből lett később az Országos Parképítő Tehetséggondozó Tanbázis, amely azóta is üzemel, és ahogy az idei EuroSkills is bizonyítja, kiváló szakembereket nevel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb