Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Európa-nap Zuglóban

Hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évfordulója és az Európai Unió ünnepe alkalmából az önkormányzat először rendezett Európa-napot május 6-án.

A Bosnyák téren megrendezett első Zuglói Európa-napot Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, civil és nemzetiségi tanácsnok nyitotta meg. A kerületben élő nemzetiségek zászlóival díszített színpadon Rékasi Zsigmond, a Liszt Ferenc Általános Iskola ének- és néptánc csoportja, Kéri György skótdudás, az Örmény trió, a Daniel Speer Brass együttes, a Budapest Táncművészeti Stúdió, a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, valamint a Lipa Szlovák Folklór Együttes adott műsort.

Fotó: Balogh Róbert

A pódium műsorokkal párhuzamosan érdekes kiállítások, tájékoztatók és beszélgetések fogadták a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ Patrónus Nappali Otthon, a Zuglói Egészségmegőrző Modell, a Zuglói Szlovákok Önkormányzata, az Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest, a Zuglói Horvátok Önkormányzata, valamint a Fedinecz Atanáz Magyarországi Ruszinok Közérdekű Muzeális Gyűjteménye és Kiállítóhelye sátrát felkeresőket.

Fotó: Balogh Róbert

A gyerekeknek pedig arcfestés, kézműves foglalkozás és népi játékokat felvonultató játszóház tette emlékezetessé az első Zuglói Európa-napot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt