Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fakatasztert készíttet Zugló polgármestere

Nonszensznek tartja Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, hogy a Liget Budapest projekt gazdái úgy beszélnek a Városliget zöldfelületének megmaradásáról, hogy nem is rendelkeznek pontos leltárral a ligeti fák fajtáiról, számáról. Ezért szakértők, civil szervezetek és zuglói polgárok bevonásával elkészítik a Városliget fakataszterét.

A Madarak és fák napja jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a városi élethez különösen fontos zöldfelületek, az árnyat adó fák fontosságára. A Városligetbe tervezett hatalmas múzeumi épületek Budapest egyik zöld tüdejét sodorják veszélybe, és a fenyegetést csak súlyosbítja, ha még alapállapot felmérés sem készül a Liget fáiról – tette hozzá Szabó Rebeka, a kerület alpolgármestere.

Nemcsak egy ilyen megalomán és rengeteg közpénzt felemésztő beruházást, de a zöldfelület valódi fejlesztését is csak a jelenlegi helyzet pontos ismeretére lehetne alapozni – olvasható Szabó Rebeka és Karácsony Gergely közleményében. Zugló vezetői ezért széleskörű összefogást kezdeményeznek, és szakértők vezetésével, civil szervezetekkel, valamint a zuglói polgárok közreműködésével az idei év során elkészítik a Városliget fáinak felmérését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb