Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új kerékpárútszakasz épülhet Zuglóban

Biciklis felvonulást szervezett a CivilZugló Egyesület szombaton. A kezdeményezés célja, hogy megépüljön egy új kerékpárútszakasz, egy másikat pedig felújítsanak.

A fővárosi kerékpáros közlekedés egyik főútvonala a Kelet-Pestet, valamint Zuglót Észak-Pesttel és Észak-Budával összekötő kerékpárút. A Magyar Kerékpáros Klub forgalomszámlálási adatai szerint ez a főváros harmadik legforgalmasabb kerékpáros folyosója, naponta több ezren használják – közölte az akciót szervező egyesület elnöke. Várnai László hozzátette: a kerékpárút kis része, a Rákosrendezőt keresztező 400 méternyi szakasz azonban évtizedek óta hiányzik.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A biciklisek petíciót adtak át Karácsony Gergely polgármesternek, aki ígéretet tett arra, hogy megépítik a Rákosrendezőt keresztező szakaszt, és az ügyben rövid időn belül felveszi a kapcsolatot a MÁV-val is. A Teleki Blanka út burkolata, a töredezett kockakő és a sorompók közti MÁV terület ugyanis alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre. Ezen a néhány száz méteres szakaszon számos kerékpáros baleset történik.

A résztvevők a felvonulás rákosrendezői végállomásán a MÁV munkatársának is átadták petíciójukat, amelyben azt kérték, hogy állítsák helyre a vasúti átjárót, valamint, hogy a sorompók gyorsabb nyitásával-zárásával segítsék a biztonságos közlekedést.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb