Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Remekeltek a cselgáncsozók Zágrábban

Finiséhez érkezett a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozata. A két évig tartó program második felében már dupla pontokat kapnak a versenyzők. A zágrábi Grand Prix-n a zuglói cselgáncsozók éltek is ezzel a lehetőséggel.

A zágrábi viadalon is nagyszerű formában küzdött a 90 kilogrammos súlycsoportban Tóth Krisztián. A KSI SE versenyzője a cseh Jurecka, az Egyesült Arab Emirátusok-beli Marchitan, a svéd Nyman, a spanyol Sherazadashvili és a német Hildebrand skalpját begyűjtve lett első, megvédve ezzel tavaly megszerzett címét. Pánczél Gábor tanítványa jelenleg a második a világranglistán, az olimpiai kvalifikációs sorozatban azonban nincs nála jobb, a világ összes judósát tekintve Tóth Krisztián szerezte eddig a legtöbb pontot.

Remekeltek a cselgáncsozók Zágrábban

Klubtársa, Joó Abigél a 78 kilogrammosok között a dobogó harmadik fokára állhatott. Erőnyerőként kezdett, majd ipponnal győzte le a mongol Purevjargalt és a brit Powellt is. Az elődöntőben hektikus összecsapáson a hajrában veszített az ukrán Turksz ellenében, de a bronzmeccsen villámgyorsan javítani tudott, és ipponnal nyert a kanadai Portuondo Isasi ellen. Kétszeres Európa-bajnokunk is “továbbjutó helyen” áll az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából azért volt különösen fontos a jó zágrábi szereplés, mert ezen a viadalon az első helyezett 300 pontot kap, többet, mint amennyit a júniusi Európa-bajnokság győztese.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb