Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Faültetés a Föld napján

Több mint két tucat fát és cserjét ajándékozott a zuglói önkormányzat az Arany János Általános Iskola és Művészeti Iskolának a Föld napján.

Összesen 26 fát és cserjét ültettek el az iskola udvarán április 22-én. Szabó Rebeka alpolgármester a helyszínen elmondta, a faültetéssel egyrészt a zöld környezetet szerették volna növelni az iskola udvarán, másrészt a gyerekekben is tudatosítani akarták, hogy mennyire fontos a növények szeretete.

Fotó: Képszerkesztőség

Ebben nagy segítségükre voltak a pedagógusok, akik alaposan felkészítették a diákokat a Föld napi ünnepségre. A szülőktől és az önkormányzattól kapott növényeket a tanulók osztályonként és közösen ültették el. Szűcsné Tihanyi Gyöngyi igazgatónő elmondta, az alsós osztályok olyannyira lelkesek voltak, hogy az ültetés előtt még nevet is adtak a saját bokruknak, és a nagyobbakhoz hasonlóan ők is megfogadták, hogy ápolni, gondozni fogják az elültetett növényeket.

Szabó Rebeka alpolgármester az április 22-i rendezvényen azt is elmondta, hogy a programmal hagyományt teremtenének, és minden évben egy-egy iskolát ajándékoznak majd meg növényekkel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb