Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Február végére elkészül a kerület kerékpáros koncepciója

Zugló Önkormányzatának és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében készül a kerület kerékpáros stratégiája. A MiZUglónk program keretében a lakosok véleményére, problémafelvetésére is kíváncsiak voltak a szakemberek a szerdai lakossági fórumon.

A Kerékpárforgalmi Hálózati Terv kidolgozásához először elemzik a forgalmi viszonyokat, a kerület szerkezeti adottságait, illetve a fejlesztési lehetőségeket. Ezen kívül a Magyar Kerékpárosklub decemberben közzétett egy kérdőívet, amelyben felmérték a lakosok igényeit. A válaszok alapján határozták meg a hét fő problémát, amelyek orvoslására mindenképpen javaslatokat akarnak tenni.

A témaköröket Molnár Berta és Radics Miklós, a szervezet két műszaki tanácsadója ismertette a lakosokkal. Egyrészt Zuglót számos olyan, nagy forgalmú út veszi körbe, amelyeken nehéz átkelni biciklivel, másrészt kevés a kerékpáros-barát utca is. A szakemberek szerint az oktatási intézmények környékét mindenképpen bicikli-baráttá kell tenni, és a parkolás, illetve a tárolás lehetőségeit is bővíteni kell. Hogy mire, hol lenne a legnagyobb szükség, arra a megoldási javaslatokat a székekre elhelyezett cetliken adhatták be a fórumon megjelent kerületiek.

Fotó: Képszerkesztőség

Az egyik lakó például a Kerékgyártó utcai óvoda környékét rendezné, mert szerinte a sok parkoló autó miatt nem férnek el a járdán az intézménybe két keréken érkező anyukák és gyerekeik. Volt, aki a lakótelepi házaknál szorgalmazná a tárolás lehetőségének bővítését, Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke pedig a Hungária körút-Thököly út kereszteződését tenné mihamarabb biztonságosan átjárhatóvá biciklivel. Többen felhívták a figyelmet arra, hogy a közlekedésben részt vevő többi szereplő érdekeit is vegyék figyelembe a koncepció kialakítása során. Egy asszony ugyanis azt sérelmezte, hogy őt éppen a járdán kialakított bicikliúton ütötte el egy bringás.

“A koncepció február végére elkészül, és publikus lesz” – mondta Halász Áron, a kerékpárosklub szóvivője, hozzátéve, mindenképpen lesznek benne olyan javaslatok, amelyeket azonnal végre lehet hajtani a kerékpárosok érdekében, de alapvetően hosszútávú tervben gondolkodnak.

A lakossági fórumon Karácsony Gergely polgármester hangsúlyozta, hogy a lehető legtöbb kérdésben szeretnék kikérni a lakosok véleményét, ezért további egyeztető fórumokat is terveznek. “A Pillangó park és a Rákosmezei tér esetében már sikeres volt a MiZUglónk program, bízunk benne, hogy itt is az lesz” – jelentette ki Karácsony Gergely, aki mellett Szabó Rebeka alpolgármester is részt vett a szerdai egyeztetésen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb