Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fekete-fehér alkotások a Civilházban

Feketén-fehéren címmel fotókiállítás nyílt a Zuglói Civilházban. A Kőbányai Fotóklub alkotóinak huszonhat, különböző témát érzékenyen feldolgozó, fekete-fehér fényképeinek tárlata október 7-ig látogatható.

A Kőbányai Fotóklub alkotóinak fotókiállítása Horváth Imre a MAFOSZ elnöke nyitotta meg. Köszöntőjét a tárlat címének értelmezésével kezdte, amely egyrészt jelenti a fekete-fehér technikával készült fotókon, illetve a feketén-fehéren kifejezés a hétköznapokban az igazság szinonimájaként is szolgál. Méltatta a fotóművészek munkáit, akik igen eredeti, érdekes látásmóddal ábrázoltak egy-egy témát. A látogató figyelmét rögtön megragadja a Velencei épületegyüttes, amelyet Szepesi Julianna esős üvegen keresztül mutatott meg. A 26 alkotás mindegyike egyedi alkotás, egyedi szemléletet tükröz.

A megnyitó végén az elnök két oklevelet adott át. Az egyik a fotóklub közösségének szólt, ugyanis a 39. MAFOSZ Szalonba nevezett képek átlagpontversenyében a harmadik helyet érték el. A másikat, amit Szepesi Juliannának adott át, valójában egy diploma volt, amely szerint a Magyar Fotóművészek Alkotócsoportjának Országos Szövetsége Szepesi Julianna művészi alkotómunkája elismeréseként ezentúl jogosult a MAFOSZ kiváló művésze aranyfokozat cím viselésére és használatára.

Fotó: Illés Sarolta

Szepesi Julianna a fotóklub vezetője lapunknak elmondta, hogy ugyan évtizedek óta szeret fotózni, de komolyan a klubhoz csatlakozva, 2007 óta foglalkozik a fényképezéssel. Alkotásainak témáit a pillanat adja, de amit igazán érdekesnek tart, az az emberek fotózása.
Egy tájkép fotójához, bármilyen jól meg van örökítve, maximum kétszer tér vissza a szemlélő, de az embereket ábrázoló képekhez akárhányszor visszatér, mindig felfedez bennük valami újat – zárta a beszélgetést Szepesi Julianna.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb