Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Félévszázados a Pöttöm Park óvoda

Klasszikus ovis teával, retro és a mai, modern ovi-menza népszerű fogásaival kínálták a vendégeket a Pöttöm Park Tagóvoda ötvenedik születésnapján. A szervezők tudták, hogy a Zuglói Civil Házban megtartott ünnepségre több ovis is járgánnyal érkezik, ezért Pöttöm Parkolót is kialakítottak az épület egyik sarkában.

A kicsik egy csoportja énekelve, táncolva tette meg az utat az óvodától a Csertő parkig, ahol többször is felcsendült az óvoda indulója. Pöttöm Park a csodaovi – kezdődik a több strófás dalocska, amit Tislér Judit Anna írt. A Süni csoport óvodapedagógusa szerint a pedagógusgárda a lelkület, az összetartozás és a rengeteg szeretet miatt csodaovi az intézmény. A gyerekek is boldogan mesélték, miért jó óvodába járni. Kurdi Kristóf elújságolta, nagyon tetszik neki, hogy sokat gondolkodnak, például a madarakról, amik tudnak repülni, csőrük és tolluk is van. Csoporttársa, Kőszegi Anna táncokat, a farsangi mulatságokat szereti a legjobban, s ugyan a legutóbbin nem lehetett ott, mert beteg lett, de ha minden a tervei szerint haladt volt, unikornis hercegnő jelmezt öltött volna magára.

Az egyik Pöttöm parkos dajka néni egész életét meghatározta az intézmény, Tukacsné Mislai Katalin ugyanis egykor az Újváros parki intézmény ovisa volt, 1996 óta pedig dadusként erősíti a csapatot. Ugyanabban a szobában dolgozik, ahol kislányként a mindennapjait töltötte, az egykori négyes, ma Süni csoportban. Mint fogalmazott, még ma is élénken él benne az a rengeteg szeretet, amit akkor kapott. A mai óvó nénikről pedig úgy vélekedik, hogy mindegyik egy csoda. – Elhivatottak, szinte együtt élnek a gyerekekkel, óriási szeretettel, tiszta szívvel és lélekkel fordulnak a kicsikhez. Ez tényleg egy csodaovi, nagyon összetartó csapat vagyunk – avatott be hétköznapjaikba Katalin, akinek szavai összecsengenek a korábbi igazgatóéval. Fábián Lajosné 1987-től 2002-ig vezette az ovit, és ő is a jó kollektívát, a közös kirándulásokat emelte ki.

Az április 22-i ünnepségen köszöntőt mondott Horváth Csaba polgármester, aki szerint az egyik legfontosabb közösségi élmény, amikor egy közösség megünnepli saját magát. – Fontos, hogy a gyermekévek valóban gyermekévek maradjanak, a kicsik játékos formában tanuljanak, jól érezzék magukat, miközben a hivatásukat szerető szakemberek felkészítik őket az iskolára – fogalmazott. A kerület vezetője és Hajdu Flórián alpolgármester sem érkezett üres kézzel, ajándékkal lepték meg az ovisokat.

A jubiláló intézmény dolgozói fontosnak tartják, hogy megismertessék az ovisokkal a gyökereiket, amelynek egyik része egy kiállítás volt, ahol ötvenéves, vagy annál is régebbi tárgyakat láthattak az érdeklődők. Építők, társasok, babák, macik, ruhák, lábbelik meséltek a múltról. Ezeken kívül korabeli újságcikkek, fotók másolatai, valamint egykori, és mai gyermekalkotások is láthatóak voltak.

Jamrik Erzsébet tíz éve irányítja a Pöttöm Park Tagóvodát, mint mondta, a gyerekek tanulási képességeinek fejlesztése, az önállóságra való nevelés áll mindennapjaik középpontjába, és nagyon várja az óvónők ötleteit, fontos számára, hogy munkatársai megvalósíthassák önmagukat. Nagyon büszke továbbá a náluk működő zöld programokra, azon belül is a madarászásra.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb