Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu
augusztus 20. vasárnap, István

Felhívás civil szervezeteknek

VALAMENNYI ZUGLÓBAN TEVÉKENYKEDŐ CIVIL SZERVEZET RÉSZÉRE

Tisztelt Elnök Asszony/Tisztelt Elnök Úr!

Örömmel tájékoztatom arról, hogy a Zuglókártya program olyan új elemmel bővül, ami az Önök tevékenységét is jelentősen segítheti. A jövőben ugyanis minden Zuglókártya tulajdonosnak lehetősége lesz arra, hogy vásárlásai 1%-ával támogassa egy civil szervezet Zuglóban megvalósuló projektjét.
Úgy gondolom, hogy ez a Zuglókártya Adományprogram elnevezésű mintaprogram hozzájárulhat a civil szervezetek erősödéhez, és ahhoz, hogy a zuglói közösség élete színesebb és gazdagabb legyen.

A programban való részvételhez az Önök részéről először is szükség van arra, hogy röviden leírják, bemutassák azt a 2018-ban induló, vagy akár már megkezdett és jövőre folytatandó projektjüket, amelyek megvalósításához támogatást szeretnének. Olyan projektekre gondolunk, amelyek az Önök tervei szerint mindenképpen megvalósulnak, de segítséget jelenthet, ha a projekt megvalósításához a már most rendelkezésükre álló források mellett további, azt kiegészítő pénzösszegekhez is hozzájutnak. A beérkező projektjavaslatok közül a legjobbak felkerülnek a Zuglókártya honlapjára, a kártyahasználók által támogatható projektek közé.
A Zuglókártya tulajdonosok innen, a zuglokartya.hu-ról választhatják majd ki azt az egy projektet, amit támogatni szeretnének. Ezt követően pedig már csak annyit kell tenniük a kártyatulajdonosoknak, hogy fizetéskor a 200 kártyaelfogadó bolt egyikében egy terminálhoz hozzáérintik kártyájukat, és így a vásárlásaik összegének 1%-a a kiválasztott civil szervezethez kerül. (A kártyatulajdonosok az internetes felületen bármikor változtathatnak döntésükön, és utána automatikusan az újonnan kiválasztott projektet támogatják vásárlásaik alkalmával.)

A program elindítása előtt, szeptember folyamán a Zuglókártyát működtető cég, az önkormányzat és az Önök szervezete között megállapodás keretében fogjuk szabályozni a program valamennyi technikai részletét, így azt is, hogy ez az 1% hogyan kerül az Önök számlájára.

Fontos része a programnak, hogy minél többen ismerjék meg ezt az adományozási lehetőséget. Az önkormányzat ezért saját felületein egy kampány keretében felhívja a programra a zuglóiak figyelmét, de a civil szervezeteknek is érdekük ezt minél szélesebb körben megtenniük. Célszerű felhívniuk majd a szervezetük minden tagja, pártolója figyelmét, hogy igényeljenek Zuglókártyát (a zuglokartya.hu honlapon, vagy a kártyapontokon), támogatásra jelöljék be a Zuglókártya honlapján a szervezetük nevét, és utána vásárlásaiknál automatikusan támogatják majd az Önök szervezetet.

A Zuglókártya adományprogram előkészítése érdekében most azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy 2017. augusztus 31-ig szíveskedjenek kitölteni az online projekt adatlapot.

Ha több projektet terveznek 2018-ban, akkor egy szervezet két projektet is javasolhat.

Az Adományprogramban azok a civil szervezetek vehetnek részt, amelyek megfelelnek az önkormányzat támogatási előírásainak [Zugló Önkormányzata 6/2015. (III. 3.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott forrás átadásáról és államháztartáson kívüli forrás átvételéről]. A rendelet előírásai szerint az a Zuglói székhelyű/telephelyű, vagy Zuglóban tevékenységet végző szervezet részesülhet támogatásban, amely elszámolt a korábbi támogatásaival, nincsen lejárt köztartozása, nem áll felszámolás alatt.

Bízom abban, hogy a most induló projekt sikeres lesz, és ha Önök is úgy ítélik meg, 2019-ben hasonló módon folytatódhat a Zuglókártya Adományprogram.

Üdvözlettel,
Budapest, 2017. július 28.
Karácsony Gergely
polgármester

A Zuglókártya adományprogram online projekt adatlapja ide kattintva tölthető ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.