Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felszerelési eszközcsomagot adományozott a ZKNP a zuglói rendőröknek

A rendőri szolgálat hatékonyságát növelő, kilencven tételből álló felszerelési és taktikai eszközcsomagot adományozott a „Szomszédom a rendőr!” elnevezésű  program keretében a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságának.

A szeptember 14-én megtartott eseményen Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere kifejtette, hogy a helyi városvezetés a korábbi évekhez hasonlóan – az önkormányzatot sújtó kormányzati anyagi elvonások ellenére – továbbra is támogatni kívánja a ZKNP és a zuglói rendőrkapitányság közös rendészeti projektjét, mert a „Szomszédom a rendőr!” program célja egybevág az önkormányzat legfőbb törekvésével, miszerint első a polgárok biztonsága.

Az átadáson Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője, a “Szomszédom a rendőr!” program tervének kidolgozója, rámutatott: a rendőrség, az önkormányzat és a helyi társadalom egyre bővülő kooperációjával lehet erősíteni a közbiztonságot. A projekt megvalósításának kezdeményezője nyomatékosította, hogy XIV. kerületi választott politikusként elsőrendű feladatának tekinti a zuglóiak alapvető érdekeit szolgáló program további kiterjesztését.

Hajdu Flórián, XIV. kerületi alpolgármester a teljesség igénye nélkül ismertette azokat az eszköztámogatásokat, amelyeket az utóbbi években – a ZKNP révén – a helyhatóság nyújtott a kapitányságnak: személygépkocsik, rendőrségi jelleggel ellátott kerékpárok, rendszámfelismerő készülékek, fényképezőgép, mobiltelefonok és defibrillátor. A “Szomszédom a rendőr!” program lett a zuglói közbiztonsági modell alappilére – mondta az alpolgármester.

Dr. Czirják Róbert rendőr alezredes, kapitányságvezető az adományt megköszönő szavai után a zuglóiak és a körzeti megbízottak közötti bizalmi kapcsolat erősítésének fontosságát hangsúlyozta, mivel a polgárok együttműködése nélkül nem lehet eredményes a rendőri munka.

Az egyenruhások operatív tevékenységét segítő adománycsomag részét képezi húsz multifunkciós zseblámpa külső akkumulátorral, vészkalapáccsal, övvágóval, vészvillogóval és USB-töltőkábellel, továbbá megtalálható benne harminc többcélú taktikai kézi eszköz rozsdamentes acél szerszámokkal és negyven speciális táska is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb