Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felújítják mindkét zuglói szakrendelőt

A parkolójegy-kiadók beszerzése, emlékhely létesítése, térfigyelő kamerarendszer bővítése, óvodások lisztérzékenységi szűrése, Örs vezér terei szakrendelő felújítása – egyebek mellett ezekről döntött csütörtöki ülésén Zugló képviselő testülete.

A fizetős parkolási övezetek kiépítésére a képviselő-testület nyílt közbeszerzési eljárást írt ki parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére, üzembe helyezésére, illetve azok karbantartására. A képviselők egyúttal arról is döntöttek, hogy a parkolójegy kiadó berendezéseket egy összegben kifizetve vásárolja meg a kerület. A grémium jóváhagyta, hogy a kerület az Ifjúság útján lévő ingatlanját olimpiai pályázati garanciavállalás keretében 2024. október 30-ig térítésmentesen a Budapest 2024 Non-profit Zrt. használatába adja. A garanciavállalás csak akkor lép hatályba, ha Magyarország nyeri el a XXXIII. nyári és a XVII. paralimpiai játékok rendezési jogát.

Fotó: Képszerkesztőség

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselők egyöntetűen támogatták, hogy a Stefánia 93. szám előtti közterületen az önkormányzat emlékhelyet létesítsen a vészkorszak zuglói áldozatainak emlékére. 1944-ben a Thököly út–Stefánia út kereszteződésénél lévő épület nyilas bázis volt, ahol zuglóiak százait kínozták meg és végezték ki.

A testület 7,5 millió forintot szavazott meg a zuglói térfigyelő rendszer műszaki fejlesztésére és javítására, illetve 2,6 millió forintot biztosított a Mexikói út–Thököly út kereszteződésében térfigyelő kamera telepítésére. A képviselők jóváhagyták továbbá a Füredi úti lakótelepen működő térfigyelő rendszer rekonstrukciójának második ütemét.

A képviselők támogatták a zuglói önkormányzati tulajdonú óvodák nagycsoportosainak jövő évi lisztérzékenységi szűrővizsgálatára vonatkozó javaslatot, melynek megvalósítására 3 millió forintot hagytak jóvá. A testület úgy határozott, hogy a kerület konzorciumi együttműködési megállapodást köt Budapest Főváros Önkormányzatával a Rákos-patak teljes zuglói szakaszának VEKOP pályázat keretében történő fejlesztésére.

A képviselő-testület arról is határozott, hogy felújíttatja a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Hermina úti és Örs vezér terei szakrendelőjét. Az utóbbi renoválását várhatóan már jövőre elkezdik és 600 millió forintba kerül. A képviselők támogatták, hogy a környezettudatos és lokálpatrióta nevelés elősegítésére bevonják az őszi faültetési programba a zuglói óvodákat, általános- és középiskolákat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb