Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felújított téren emlékeznek az ’56-os hősökre

Felújított téren emlékeznek az ’56-os hősökre Zugló vezetői október 23-án

A Forradalom terének felújításáról egy éve döntött a XIV. kerület képviselő-testülete. A tér környékén 1956. október 23-án civil áldozatokat követelő heves harcok dúltak, a Magyar Rádió elöl indult felkelés ugyanis pillanatok alatt átterjedt Zuglóra.

A Thököly út és a Szitakötő utca sarkán lévő téren korábban egymás mellett, elhanyagoltan állt egy 70-es évekbeli emlékmű alapja, valamint az 1990-es évek elején felavatott 56-os emlékmű is. Ez utóbbit újította fel az önkormányzat a közpark teljes rekonstrukciójával párhuzamosan. A munkát úgy végezték el, hogy a parkban egyetlen fát sem vágtak ki, sőt, fákat, cserjéket, csaknem 500 új növényt telepítettek. A 19 millió forint összköltségű felújítás idén augusztusban kezdődött és a napokban fejeződött be, így a forradalom évfordulójára a környékbeliek egy megújult közösségi térrel gazdagodtak.

A Forradalom terét október 23-án vehetik ünnepélyes keretek között birtokukba a zuglóiak, amikor is a kerület központi ünnepségén Karácsony Gergely polgármester és helyettesei együtt koszorúzzák meg az ’56-os emlékművet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb