Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fizetése 20 százalékát ajánlotta fel a védelmi alapba a zuglói vezetés

Zugló vezetése online sajtótájékoztatón mutatta be a kerület 2021. évi költségvetését, melynek bevételi és kiadási főösszege egyaránt 40,8 milliárd forint. Horváth Csaba polgármester bejelentette, a megszorítások ellenére is megvédték Zugló szociális vívmányait a választott funkciót betöltők pedig a szolidaritás jegyében vállalták, hogy a járvány miatti vészhelyzet végéig illetményük 20 százalékkal csökkenjen.

Horváth Csaba polgármester (MSZP) kiemelte, 2021 nem csak a járvány, hanem és a kormányzati megszorítások miatt is rendkívül nehéz évnek ígérkezik. Éppen ezért az idei büdzsében a megszorítási kényszer, a szociális biztonság fenntartása és megkezdett fejlesztések folytatása tölti be a főszerepet.

Új elem a Védelmi Alap

A polgármester rámutatott, a költségvetés tervezése során kiemelt figyelmet fordítottak az óvodákban, bölcsődékben és szociális intézményekben dolgozók bérkompenzációjára bevezetett Zugló-pótlék és a szociális juttatások megtartására.

Horváth Csaba arról is beszélt, hogy a költségvetésben új elemként szerepel a Zugló Védelmi Alap, amelynek összege 6,6 milliárd forint. A kerület ennyit követel a kormánytól a járvány miatti elvonások kompenzálására.

A polgármester bejelentette, a járvány miatti vészhelyzet végéig 20 százalékkal csökkentik a polgármester, alpolgármesterek, képviselők, bizottsági tagok és elnökök, valamint az önkormányzat gazdasági társaságai felügyelőbizottsági tagjainak és elnökeinek illetményét.

A fejlesztések nem állnak le

Horváth Csaba után az alpolgármesterek és a lakásügyi tanácsnok vette át a szót. Ők arról adtak tájékoztatást, hogy a szakterületükön az eddigi vívmányokból mit sikerült megőrizni, illetve hol milyen előrelépés várható.

Hajdu Flórián alpolgármester (MSZP) kiemelte, a szocialista frakció mindent megtett annak érdekében a költségvetési tárgyalások során, hogy az általuk korábban kezdeményezett biztonságos, fejlődő, gondoskodó és zöld Zugló program tovább folytatódjon.

Horváth Zsolt alpolgármester (DK) bejelentette annak ellenére, hogy sportra az idén 20 százalékkal kevesebb jut, sikerült elérni, hogy a nyári táboroztatás az idén is folytatódjon.

Rózsa András alpolgármester (Momentum) azt mondta, az Egészséges Budapest Program keretében tavaly elindult orvosi rendelő felújítás az idén is folytatódik.

Szabó Rebeka alpolgármester (Párbeszéd) aláhúzta, továbbra is biztosítottak a szociális és köznevelési intézmények működési feltételeit a legjobban rászorulók az idén is megkapják a támogatásokat. A környezetvédelem és zöldfejlesztés területén sajnos vissza kellett venni, de a Rákos-patak kijelölt szakaszának a revitalizációját befejezik.

Vida Attila képviselő (LMP), lakásügyi tanácsnok azt mondta, a lakásgazdálkodás 2020-ban megkezdett konszolidációját a kormányzati megszorítások ellenére is folytatják. A tervek szerint 2021-ben 100, 120 lakhatatlan lakást tesznek lakhatóvá és adnak át a rászorulóknak.


Az online sajtótájékoztatón készült videót IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb