Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fogadóóra a patak partján

Nem mindennapi helyszínen, a Rákos-patak partján tartott fogadóórát Szabó Rebeka alpolgármester csütörtök délután. A programon a két legfontosabb téma a közösségi közlekedés és a patak jövője volt.

“Nagyon tetszik a kezdeményezés, de azt sajnálom, hogy a gondnokok, közös képviselők nem jöttek el, nem tájékozódnak” – mondta a Zuglói Lapoknak Joós Zoltánné, aki több lakóval együtt arra panaszkodott, hogy évek óta veszekednek a házuknál lévő parkoló miatt. Azt mondta, a Paskál Strandfürdőre érkezők sokszor szabálytalanul parkolnak, és az is előfordult, hogy amikor ezt szóvá tették, kővel bedobták az ablakukat.

“Több, a közlekedéssel kapcsolatos probléma felmerül. Ezeket összegyűjtjük, és képviseljük az emberek érdekeit a BKK-nál, és a Fővárosi Közgyűlésben. Javaslatokat, kéréseket fogalmazunk meg” – magyarázta Szabó Rebeka alpolgármester, aki újabb szabad téri fogadóórát is tervez. Mint mondta, nagyon várta már, hogy jó idő legyen, és kijöhessen a szabadba, mert számára természetes, hogy személyesen, közvetlenül tartsa a kapcsolatot a zuglóiakkal.

Fotó: Balogh Róbert

A programon részt vett a kerület vezetője is. Karácsony Gergely szerint remek ötlet az utcai fogadóóra. Mint fogalmazott, ilyenkor nagyon sok problémát megbeszélnek, és bár nem mindegyiket tudják megoldani, igyekeznek minél több embernek segíteni. A polgármester szerint az is fontos, hogy kötetlenül beszélgethetnek, tájékoztathatja a kerületben élőket. A MUNDO-val kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, minden esély meg van rá, hogy felépüljön az új városközpont, életet tudnak lehelni a halott projektbe.

Szászné Szabó Mária a Nagy Lajos király útja 136. alatt lévő társasházban lakik, és arról mesélt, hogy évek óta nem tudják rendezni a vitás kérdéseket a társasház új tulajdonosával. Karácsony Gergely szerint ez az eset a társasházi törvény összes problémájára rámutat, a polgármester ezért ígéretet tett arra, hogy minden segítséget megad a lakóknak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb