Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megkezdődhet a MUNDO építése

Zugló képviselő-testülete csütörtökön módosította a MUNDO kerületközpont megvalósítására vonatkozó kétoldalú megállapodást.

A befektetővel egyeztetett szerződésmódosítás nyomán az önkormányzat területrendezésre vonatkozó 500 milliós kötelezettsége 100 millió forintra mérséklődött. A testületi ülésen jelen volt a befektető képviselője, Ahmet Cetin projektmenedzser, aki kifejtette: a szerződésmódosítás közelebb hozta a projekt megkezdését. A beruházó továbbra sem plázában, hanem városközpont építésében gondolkozik.

A képviselők arról is döntöttek, hogy az Állatkerti körút és az Örs vezér tere környékén megindítják a fizetőparkolók kiépítését, ugyanakkor hatástanulmányt készíttetnek a térítéses parkolási övezet bővítési lehetőségeiről, illetve a fizetős helyekről való átparkolás mértékéről. A képviselő-testület emellett úgy határozott, hogy a Liget Galéria felújítására pályázatot nyújt be az Emberi Erőforrások Minisztériumához a “Közművelődési érdekeltségnövelő támogatás” elnevezésű tenderre.

A testület 100 ezer forintos támogatást adott a Nagyothalló Gyermekekért Alapítványnak. Az összeg a sérült gyerekek egy napi táboroztatásának szállás és étkezési költségét fedezi. A képviselők megbízták a polgármestert, hogy a Zuglói Népegészségügyi Program hosszú távú működtetése érdekében kössön stratégiai megállapodást a Zuglói Egészségügyi Szolgálattal, az Uzsoki Utcai Kórházzal, valamint a HUNGIMPEX Kft.-vel.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén úgy határozott, hogy kezdeményezi a Fővárosi Önkormányzatnál az Örs vezér terei aluljáró akadálymentesítését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb