Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Folyamatos a járőrözés a kerületben

A továbbra is rendkívül hideg, havas időjárás miatt egyetlen napra sem áll le a Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a kerületi járőrözéssel. A rendvédelmi szervezetek a következő napokban is sorra keresik fel azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek, és azokat a lakásokat is, ahol a beérkezett információk szerint baj van a fűtéssel, ahol a kihűlés kockázata fennállhat. Aki szeretné, azt autóval elviszik a Cserei utcai melegedőbe, amely éjjel-nappal nyitva áll, s ahol meleg ruhát, meleg ételt biztosítanak a rászorulóknak. Az önkormányzat a melegedőnek nagy adag extra gyógyszerkészletet is biztosított elsősorban a megfázásos tünetek enyhítésére. Az önkormányzat vásárolta azokat a takarókat is, melyekkel a hajléktalanoknak tudnak segíteni az utcai szolgálatot teljesítő szociális munkás csoportok, melyek közül az egyik működését önkormányzati forrás biztosítja. Nappali melegedőként a zuglói önkormányzat megnyitotta a Cserepesházat, a családsegítőt és a Varga Zoltán sportpálya is menedéket biztosít a fagyoskodóknak.

Szabó Rebeka szociális ügyekért felelős alpolgármester folyamatosan segíti és felügyeli az önkormányzat és szociális szolgáltatók közti kommunikációt annak érdekében, hogy senki ne vesszen el a hivatali rendszerben, a rászorulók azonnal, soron kívül segítséget kaphassanak. Állandó az egyeztetés a Városüzemeltetési Zrt-vel is, hogy a fűtés vagy vízellátás hibája esetén önkormányzati lakásban senki ne maradjon alapszolgáltatás nélkül. December elején az önkormányzat már osztott szét jó néhány adag tűzifát, de vészhelyzet esetén még van tartalék fakészlete is az önkormányzatnak.

Az elmúlt napokban a zuglói állampolgárok bizonyították szociális érzékenységüket, tucatszám érkeztek a bejelentések a rendészetre arról, hol van szükség azonnali segítségre. A civilek, a szociális, a magán és közszféra összefogása számos bajbajutottnak segített a kerületben is, amiért Karácsony Gergely polgármester köszönetet mond a karitatív munka valamennyi résztvevőjének, valamennyi zuglói lakosnak. Erre az összefogásra a következő napokban is nagy szükség lesz még, hiszen a tél szorítása egyelőre nem enyhül.

Továbbra is élnek a segélyhívó telefonszámok:

Myrai Vallási Közhasznú Egyesület: +36 70 333 6610

Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata: +36 1 338 41 86

Vészhelyzet, életveszély esetén a 112-es központi segélyhívó.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb