Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Folyamatosan takarítják az utakat

A havazás miatt a legmagasabb készültségi fokozat mellett dolgoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. munkatársai. Az utakat a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. emberei is takarítják.

Először a főútvonal-hálózatot tisztítja meg az FKF Nonprofit Zrt., így a hidakat, felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi utat (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályákat és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszait, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, autóbusz- és fő közlekedési útvonalakat, kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat takarítják.

A mellékútvonalakon csak a fő- és közösségi utak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A kerületben a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. segíti a síkosság-mentesítést az alacsonyabb rendű útszakaszokon, sétányokon.

Fotó: Képszerkesztőség

A járdák takarítása, síkosság-mentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége. Sózni nem szabad, környezetkímélő anyagokat kell használni, például homokot, téglaport, hamut. Aki nem tesz eleget a kötelességének, szabályértést követ el, a bírság pedig a 150 ezer forintot is elérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a csapadék délnyugat felől több hullámban érkezik: péntek délutántól a délnyugati tájakon lehet ónos eső, ott ahol a hőmérséklet fagypont közelében marad. Éjjel és szombaton legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható vegyes csapadék; az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. Szombat napközben egyre inkább az eső lesz a jellemző. A fagyos területeken továbbra is bármikor lehet ónos szitálás – írja a met.hu.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb