Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Folytatódik a zajvédő fal építése az M3-on

Az M3-as kivezető szakaszán a zajvédő fal építése 2010-ben félbeszakadt. Pedig a nagy forgalmú út hangszigetelése már 2010-ben is több mint harminc esztendős mulasztása volt a fővárosnak. Mivel az M3 kivezető szakaszát a hetvenes évek legvégén lakott területen vezették keresztül, rengeteg ember életét lehetetlenítették el.

A sztráda melletti ingatlanok eladhatatlanná váltak, az útszéli családi házak és lakótelepek lakói pedig szervezetre káros zajterhelésben élték a mindennapjaikat. Ezt az állapotot a rendszerváltást követően a Fővárosi Önkormányzat megörökölte a tanácsi rendszertől, ám az is biztos, hogy 1990 után közel húsz évig egyetlen kapavágás sem történt a helyzet orvoslása érdekében. 2010-ben aztán a Norvég Alap támogatásából a zajvédő fal zuglói és a rákospalotai szakaszának egy része is elkészült, ám a kijelölt szakaszhatárig, a Szentmihályi útig sosem jutottak el a kivitelezők.

A Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti szakaszon a hiányzó fal építése immár négy éve húzódott. A XV. kerületi önkormányzat finanszírozásában erre a szakaszra a zajvédő fal tervei már 2015-ben elkészültek. A főváros pedig 2016 decemberében – jogerős építési engedély birtokában – meg is kezdte a beruházás előkészítését. A projekt kiterjedt az érintett ingatlanok emeleti ablakainak cseréjére is. Ezt követően azonban megrekedt a beruházás. A kivitelezés befejezésére a Főpolgármesteri Hivatal először 2018. december 31-ét, majd a projektvezetőn – a BKK Zrt-n – keresztül számos más, 2019-es, később 2020-as, sőt 2021-es dátumot adott meg. A kivitelezési munkák megkezdése a hosszadalmas közbeszerzés miatt is csúszott – majd az eljárást fedezethiány miatt meg is kellett ismételni. A második közbeszerzési eljáráson, amely most, novemberben zárult, viszont eredmény született, és a nyertes vállalkozó már a munkálatokat készíti elő. A tényleges kivitelezés 2020 tavaszán kezdődhet meg, a befejezés pedig nyárra várható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb