Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fontos tudnivalók a piaci vásárlással kapcsolatban

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a piacüzemeltetésért felelős kollégáim a következő intézkedéseket tették a vásárlók, az árusok, a kereskedők és az őstermelők egészsége és biztonsága érdekében:

 1. Térben is elválasztottuk a használtcikk piacot a vásártéri területtől.
 2. Visszavonásig nem engedjük be a területre az úgynevezett „lomis piac” árusait, mivel nem közszükségleti cikkeket árusítanak.
 3. Az árusok, kereskedők és őstermelők részére kötelezővé tettük a kézfertőtlenítő és a gumikesztyű használatát, ezeket az eszközöket az árusító asztalokon belül a vásárlók részére elérhetővé tettük, a használatukat folyamatosan ellenőrizzük.
 4. Kézfertőtlenítő állomásokat helyeztünk ki a vásártér területére vásárlóink részére, melyet a megfelelő kézfertőtlenítős kézmosásról szóló tájékoztató táblákkal is elláttunk.
 5. Munkatársainknak kötelezően előírtuk a védőmaszk és a gumikesztyű használatát.
 6. A lázas, megfázási tünetekkel árusítást végzők számára megtiltjuk a tevékenység folytatását, és megtesszük velük szemben a kötelező intézkedéseket, ilyen tüneteket mutató személyeknek nem adunk ki területet árusítás céljára.
 7. Felhívtuk árusaink figyelmét, hogy a közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszereket, alapanyagokat, amelyek nem csomagolt formában kerülnek forgalomba – ide nem értve a földes árut –, az árusítás folyamán kizárólag takarással védett asztalról lehet árusítani.
 8. Figyelmeztető táblákkal hívjuk fel vásárlóink figyelmét, hogy sorban álláskor tartsák be a legalább 1 méteres távolságot egészségük megóvása érdekében, ezen felhívás betartását rendszeresen hangosbemondón keresztül is megerősítjük.
 9. A piac bejáratainál és a közlekedőkben a burkolatra festett felhívással is tájékoztatjuk a vásárlóinkat arról, hogy tartsanak megfelelő távolságot egymástól.
 10. A piac területén fokozottan figyelünk a tisztaságra. A keletkező hulladékot zártan és szelektíven gyűjtjük, annak elszállíttatásáról a piac utáni takarítás után gondoskodunk.
 11. A bezárt vásárok miatt megnövekedett az árusító helyek iránti igény, de az egészségügyi szabályok figyelembevételével, a zsúfoltság elkerülése érdekében kizárólag őstermelők és élelmiszerárusítással foglalkozók számára biztosítunk elárusító helyet.

Vigyázzunk egymásra!

 

Horváth Csaba
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb