Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zászlós utca: a kormányhivatal dönthet

Sürgősen rendezné az elhagyatott és súlyosan leromlott állapotú Zászlós utcai ingatlan sorsát a Demokratikus Koalíció zuglói elnöke. Horváth Zsolt a közelmúltban a polgármesterrel együtt járt már a helyszínen, de mint mondta, érdemi változás nem történt az ügyben. Karácsony Gergely közben a Fővárosi Kormányhivatal segítségét kérte, miután az önkormányzatnak nincsenek eszközei a probléma megoldására.

A Zászlós utca 7. szám alatti épület jelenleg magántulajdonban van, ezért csak az utcán tudunk beszélni a benti dolgokról. Az egykori gyárépületet (az épületben korábban egy elektromos alkatrészeket gyártó üzem működött) ugyanis hosszú évek óta ismeretlen személyek használják, akik olyan életmódot folytatnak, mellyel erősen zavarják a környéken lakók életét” – közölte a helyszínen Horváth Zsolt.

Ezt erősítette meg Breyer Gábor is, a fantomépülethez legközelebbi ház egyik lakója, aki elmondta, hogy a szemét, az egerek, a patkányok és a nyestek mellett a ház illegális lakói azok, akik leginkább irritálják a környezetet. “Az épületet minden este megszállják, autók jönnek-mennek, hangoskodnak, zajonganak, és látható módon fémhulladékokkal üzletelnek. Ezen kívül télen-nyáron égetnek az épületben, a kéményekből kiáramló füst miatt pedig már szellőztetni sem tudunk. Sőt, az időnként szem- és orrfacsaró füst és bűz miatt értesített rendőrök és tűzoltók is tehetetlennek bizonyultak az illegális házfoglalókkal szemben” – magyarázta.

A lakók, illetve a Demokratikus Koalíció zuglói szervezete az elmúlt csaknem 10 évben már többször megkereste az önkormányzatot, Karácsony Gergely polgármester júniusban személyesen is tájékozódott a helyzetről. Érdemi változás azóta nem történt.

“A mai sajtótájékoztató célja, hogy a lakók képviselőivel együtt ismételten és nyomatékosan felhívjuk az önkormányzat figyelmét az esetre, mert ez az állapot nem maradhat így” – hangsúlyozta Horváth Zsolt.

A lakók problémája tehát egyszerre környezetszennyezési, szociális és közbiztonsági kérdés. A Zuglói Lapok úgy tudja, hogy a zuglói önkormányzatnak nincsenek eszközei a probléma megoldására, ezért a polgármester a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjének közbeavatkozását kérte. Információik szerint Karácsony Gergely azt kezdeményezte, hogy a Kormányhivatal kötelezze az ingatlan tulajdonosát, hogy bontsa le az életveszélyes épületeket, mert ez jelentheti a valós megoldást a Zászlós utcai lakók mindennapjait megkeserítő állapot teljes felszámolásához.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb