Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Függőség helyett Zug-Low Rider

Kábítószer és alkohol helyett zene, tánc és kulturált szórakozás – ez a célja a Zug-Low Rider szervezőinek. Szombat délután rock and roll, rockabilly szólt a hangfalakból, veterán autók lepték el a Csertő parkot, így mutatva alternatívát a szerek nélküli felhőtlen, önfeledt szórakozásra.

A színpad előtt nemcsak profi táncosok ropták, kicsik, nagyok, szülők és nyugdíjasok is táncra perdültek a kábítószer-ellenes világnap alkalmából megrendezett III. Zug-Low Rider fesztiválon. Megtelt a park, szinte mindenkit magával ragadott a hangulat, sokan az autókat csodálva is táncoltak.

Horváth Csaba polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, fontos a káros szenvedélyek visszaszorítása. A cél, hogy azok a fiatalok, akik a rögösebb út felé indultak el, inkább az olyan programokat válasszák, mint a szombati.

A Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) totóját helyesen kitöltők között nyereményeket sorsoltak ki, de a programon több olyan szervezet munkatársaival is találkozhattak az érdeklődők, amelyek hosszú távon is segíthetnek a szerhasználatból fakadó problémák megoldásában. Sokacz Anikó, a KEF elnöke kifejtette, a szinte minden korosztálynak szóló programmal szórakoztatni, egyben támogatni szeretnék a zuglóiakat.

Tóth Csaba és Horváth Csaba a Zuglow rider rendezvényen

Tóth Csaba, a kerület szocialista országgyűlési képviselője fontosnak tartja, a hogy a fesztivál fővédnöke lehet, hiszen – mint fogalmazott – fontos a fiatalok felelős nevelése, a kulturált szórakozás felé terelése. – Meg kell mutatnunk, hogy szerek nélkül is lehet jókedvet teremteni. Mindig sokan vannak itt, ami azt jelenti, sokan értenek egyet velük – mondta a képviselő, aki hozzátette: neki attól lesz jókedve, ha segítheti azokat az embereket, akik megválasztották.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb