Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Futár-távirányító segít a látássérülteknek

Negyven zuglói látássérült mindennapjait könnyíti meg a Futár-távirányító. A kis eszközt az önkormányzat támogatásával a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) adományozta a kerületben élő látássérülteknek, a Vakok Iskolájának és a Vakok Állami Intézetének.

A távirányító segítségével a megállókban elhelyezett kijelzők felolvassák a képernyő tartalmát, vagyis a vakok, gyengénlátók önállóan informálódhatnak a járatok indulásáról. Az arra alkalmassá tett közlekedési lámpák gombnyomásra hangjelzéssel segítik a közlekedést, továbbá az M4-es metrómegállók mozgólépcsőinél is a megfelelő irányba vezeti a látássérülteket a készülék. – Ez a kis eszköz nagyon nagy segítséget nyújt a használójának. Kezelése könnyen megtanulható, praktikus távirányító – mondta Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke.

A készülékeket Szabó Rebeka alpolgármester adta át a látássérülteknek június 18-án. Az alpolgármester kiemelte, hogy a képviselő-testületben egységes vélemény van arról, hogy támogatni kell a vakok és gyengénlátók ügyét. – Nem mindig tudjuk, hogy miben tudunk segíteni, ezért fontos, hogy van egy szervezet, amely érthetően és hatékonyan kommunikálja az igényeket az önkormányzat felé – fogalmazott Szabó Rebeka.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb