Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Helyi értékvédelmi támogatás – 2018.

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Helyi értékvédelmi támogatás – 2018. címen pályázatot ír ki a helyi (kerületi) területi és egyedi védelem alatt álló épület védettséget megalapozó értékeinek felújítására, helyreállítására.

A Helyi értékvédelmi támogatás – 2018. pályázaton kizárólag a településkép védelméről szóló 38/2017. (IX. 25.) önkormányzati rendelet 1. és 2. mellékletében meghatározott, helyi területi és egyedi védelem alatt álló épületek tulajdonosai, közös képviselői indulhatnak.

A támogatás célja a helyi védett épület védettséget megalapozó értékei felújításának, helyreállításának elősegítése (eredeti részek felújítása, helyreállítása). Ilyen építési munkák többek között:

  • homlokzati, településképi meghatározó részek (mint teljes homlokzati felület, külső nyílászárók, korlátok, tető, előtető, kerítés) felújítása, helyreállítása;
  • az épület megjelenését rontó épülettartozékok, berendezések (reklámok, gépészeti berendezések és vezetékek) megszüntetése, áthelyezése;
  • belsőépítészeti, ipar- és képzőművészeti, kertépítészeti értékek (kapualj, lépcsőház, szobor, relief, csobogó, előkert) felújítása, helyreállítása.

A támogatásra csak még meg nem valósult munkákkal lehet pályázni.

A támogatást kizárólag a helyi védett épület védettséget megalapozó értékei felújítására, helyreállítására lehet felhasználni. A támogatás az épületek megfelelő műszaki állapotban tartásához elengedhetetlenül fontos, a jókarbantartás körébe sorolható munkák, továbbá tervezés, tervezői művezetés, felelős műszaki vezetés és műszaki ellenőri tevékenység költségeire nem használható fel.

A pályázat alapján egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyerhető el. A támogatás mértéke nem haladhatja meg a tervezett építési tevékenység kivitelezési költségének 50 %-át, és legfeljebb 2.000.000.- Ft lehet. A pályázat keretösszege 17.467.000 millió Ft.

A pályázat beérkezési határideje: 2018. október 15. 17:00 óra.

A pályázat részletes kiírása megtalálható a letölthető dokumentumban, illetve a pályázati kiírással kapcsolatban Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Főépítészi Csoportja konzultációs lehetőséget biztosít telefonon a 872 9336 vagy a 872 9239 telefonszámon, illetve személyesen ügyfélfogadási időben (hétfő: 12.30-17.00, szerda: 8.15-12.00 és 12.30-16.30, péntek: 8.15-11.30) a Polgármesteri Hivatalban (Pétervárad utca 2.).

Bízom benne, hogy a pályázati lehetőséget kihasználva minél több építészeti értéket tudunk megmenteni ezzel is emelve Zugló presztízsét.

Tisztelettel:

Karácsony Gergely
polgármester

Letölthető dokumentum:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb