Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Generációk barátsága

Meseház Óvoda növendékei Mikulás napra érkeztek a Paskál lakóparkban található Olajág Idősek Otthonába. A kézműves foglalkozást közös énekléssel tették emlékezetes eseménnyé.

Nem először jártak az intézményben, így már „rutinosan” mozogtak. Az otthon és az ovi együttműködése 2017-ben kezdődött, amikor az önkormányzat közvetítésével kerültek kapcsolatba egymással. Az első találkozás pedig olyan jól sikerült, hogy máig tartó barátság lett belőle.

– A legtöbb gyerekeknek vidéken élnek a nagyszüleik, így viszonylag ritkán tudnak találkozni velük – mondta Rinyu Erika óvodavezető. – Emiatt nincs is rendszeres kapcsolatuk az idősebb korosztállyal, nem tudják kitől ellesni a követendő mintákat. Az Olajág Otthonban azonban lehetőség van ezt a generációs hiányosságot pótolni.

– A kapcsolatból az idősebbek is profitálnak – tette hozzá Csécsi Zsófia, az otthon munkatársa -, sokan közülük már egyedül vannak, s bizony igénylik a gyerekzsivajt maguk körül.

Fotó: Riersch Tamás

2017 óta havi rendszerességgel járnak a zuglói ovisok az idősekhez. Cserében az otthon lakói is ott vannak minden jelentősebb óvodai rendezvényen. Nemcsak az Őrnagy utcai és Egressy úti óvodákba látogatnak el, hanem szeptember végén például a Zuglói Civil Házban is a Hétszínvirág óvodapedagógusi mesemondó- versenyére is. December 5-én azonban „fogadott nagypapák, nagymamák” voltak a házigazdák. Kézműves foglalkozással, közös énekléssel, illetve Mikulás-sétával kedveskedtek az ovisoknak, akik megígérték nekik, hogy december 18-án az otthon karácsonyi műsorán is részt vesznek majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb