Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jubileumi országos verseny zuglói sikerekkel

Az idén is ötletgazdája és lebonyolítója volt a Zuglói Hajós Alfréd Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az országos német nyelvű vers- és prózamondó versenynek.

Bár, Zuglóban közismerten magas az oktatás színvonala, a kerületi intézmények mégis ritkán adnak otthont országos tanulmányi versenynek. Kivételt képez ez alól a német nyelvű vers- és prózamondó verseny, amelynek immár 15 éve a Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az állandó helyszíne.

– Nemcsak helyszíne, hanem ötletgazdái is vagyunk ennek az eseménynek – mondta Molnár Márta, az Ungvár utcai iskola igazgatója -, 15 éve azért hívtuk életre ezt a rendezvényt, hogy a német nyelven tanuló diákok számára lehetőséget biztosítsunk a nyelv irodalmi használatára. Persze, 2004-ben magunk sem gondoltuk, hogy ilyen szép kort ér majd meg ez a kezdeményezésünk.

December 4-én került sor a jubileumi vers- és prózamondó versenyre, amelyre az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők.

Fotó: Riersch Tamás

– Összesen 16 iskola, 10 vidéki és 6 fővárosi nevezett a versenyre – mondta a zuglói verseny főszervezője Juhászné Bóka Szilvia. – Érkeztek versenyzők Zalaegerszegről, Bajáról, Győrből és a szomszédos XIII. kerületből is. A 61 résztvevő három kategóriában – 5-6. évfolyamos vers, 7-8. évfolyamos vers és felső tagozatos próza – küzdöttek meg egymással.
A gyerekek produkcióját minden kategóriában egy háromtagú zsűri értékelte. A zsűrit hazai német tankönyvek szerzői, gimnáziumi nyelvtanárok, illetve a Goethe- és az Osztrák Intézetek munkatársai alkották. Nagy büszkeség számunkra, hogy az egyik zsűritag, Holló Imre, a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára immár tizenötödik alkalommal vett részt a versenyünkön.

A kéttannyelvű- és nemzetiségi iskolák tanulói számára kiírt országos versenyen a zuglói diákok ismét kiválóan szerepeltek. A házigazda Ungvár utcai iskola növendékei ugyanis minden kategóriában érmes helyen végeztek. A versmondók között Szekulesz Márton (5-6. évfolyam) és Hornyák Zsófia (7-8. évfolyam) egyaránt második, míg prózában Tóth Ágnes az első lett. A nyertes zuglói diákok felkészítő tanárai Bata Heidi, Kocsisné Szabó Ildikó, Christine Lück és Bóka Szilvia voltak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb