Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Göncz Árpád dombormű-avatás

Horváth Csaba polgármester meghívást kapott a Göncz Árpád 100 emlékév keretében az államfő domborművének avatására a szomszédos XV. kerület újpalotai Fejlesztő Gondozó Központjában (FENO). 

Solti András szobrászművész Göncz Árpádról készített a domborműve annak az intézménynek a falára került, amelyet 1998-ban Göncz Árpád maga adott át, majd folyamatosan figyelemmel kísérte a FENO Újpalota munkatársainak és lakóinak a sorsát.

Az ünnepély után – amelyen beszédet mondott Cserdiné Németh Angéla polgármester, tiszteletét tette Göncz Kinga és Göncz Annamária, a száz éve született államfő leányai, továbbá megjelentek többek között a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal képviselői, Déri Tibor IV. kerületi polgármester, valamint Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes- Horváth Csaba polgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy személyesen ismerte Göncz Árpádot.

– A köztársasági elnöki címmel közvetlen emberi formában találkoztam. Nem távolságtartó államfő, hanem mindenki Árpi bácsija volt. Amellett, hogy egy igazi, hihetetlen személyiséggel bírt, példakép tudott lenni és maradni mindannyiunk számára.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb