Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyermeknap Zuglóban

Május 29-én gyermeknapot rendezett a zuglói önkormányzat az Örs vezér téren, s bár a meteorológusok előzetesen nem sok jóval kecsegtettek, a tervezett programok még az eső előtt rendben lementek, és  jó hangulatban teltek.

Szülőként is tudom, a legfontosabb, hogy a gyerekeink boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek – mondta Horváth Csaba polgármester a köszöntőjében -, ezt persze az év mind a 365 napján szeretnénk látni és érezni. Az önkormányzat megpróbál ebbe besegíteni, és legalább egy napot átvállalni ebből, illetve megpróbálja ezt az egy napot minél tartalmasabbá tenni.

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat előtt felállított színpadon egymást követték a fellépők, a gyerekek énekessel és bűvésszel, illetve gólyalábasokkal is találkozhattak, ha pedig nem volt program, akkor nekik való filmeket vetítettek a kivetítőn. A színpadot körbevevő sátrakban is bőven akadt látnivaló: aki akarta, az arcfestést választhatta, de volt bűvész, volt zsonglőr, gólyalábas sátor, valamint a Samodai József Helytörténeti Műhely is készült gyerekeknek való játékokkal. Akiknek pedig ez sem lett volna elég, azok a Zuglói Polgárőrség, a Zuglói Rendőrkaptányság, illetve a helyi katasztrófavédők járműveivel és felszereléseivel is ismerkedhettek.

Az önkormányzat a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül közel száz gyereket látott vendégül ezen a napon – tudtuk meg a szervezőktől -, akik az önkormányzat, az IKEA Áruház és a Tündérpakk Alapítvány jóvoltából ajándékokat és finomságokat (fagyit, fánkokat stb.) kaptak.

A délutáni programban az Örs vezér terei kerti moziban levetítették Dobó Kata 2020-as gyermekfilmjét, az „El a kezekkel a papámtól!” című alkotást, amely után a közönség személyesen találkozhatott a rendezővel és a film egyik gyerekszereplőjével, Marczinka Borival.

Sok filmet forgattam már, de eddig még sosem éreztem akkora szeretetet, barátságot és családias hangulatot, mint ennek a filmnek a forgatása után – mondta Dobó Kata. – Úgy látszik, a mesefilm nemcsak a nézőket, a színészeket és a stábot is elvarázsolta.

Máig furcsa érzés magamat látni a vásznon – mondta a film 12 esztendős szereplője -, de az is eszembe jut, hogy milyen jó volt a forgatás, és mennyi új barátot szereztem.

A beszélgetést és az egész napi programot a tombolahúzás zárta. A Zuglói Rendőrkapitányság által felajánlott hat kerékpáros védőfelszerelés, az IKEA által adományozott 12 plüssállat, és valamennyi önkormányzati ajándékcsomag gazdára talált. És miután minden a legnagyobb rendben befejeződött, elkezdett esni a beígért eső.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb