Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Környezetvédelmi fesztiválon nyert különdíjat az Álmos Vezér iskola

A National Geographic különdíját nyerte el egy zuglói alkotás Magyarország legnagyobb környezetvédelmi fesztiválján, a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon.

Az 50 másodperces animációs filmet még a zuglói Klíma-kupára az Álmos Vezér Gimnázium, Pedagógiai Szakgimnázium és Általános Iskola 1.a osztálya készítette.

A kerületi óvodáknak és iskoláknak meghirdetett klímavédelmi vetélkedő még a verseny után is érezteti hatását. A kerületi verseny egyik különdíjasa, az Álmos Vezér Gimnázium, Pedagógiai Szakgimnázium és Általános Iskola 1.a osztálya által készített 50 mp-es animációt ugyanis nemcsak beválasztották Magyarország legnagyobb környezetvédelmi fesztiváljának versenyprogramjába, a zsűri különdíjjal is jutalmazta. A filmszemlére 106 országból – Kanadától Nagy-Britannáig -1374 alkotás érkezett, köztük számos magas színvonalú természetfilm-stúdió nevezett, mint például a Marco Polo Film AG, és a magyar alkotók névsora is lenyűgöző: Mosonyi Szabolcs, Szendőfi Balázs, Török Zoltán, Molnár Attila Dávid, Tóth Zsolt Marcell, vagy Garai Cintia is nevezett a fesztiválra.

Dudás Melinda, az álmosos osztály tanítónője azt mondta,  amikor elterveztük, hogy mivel nevezünk a Klíma-kupára, eszünkbe sem jutott, hogy ezzel a kis kerékpáros filmecskénkkel ilyen messzire jutunk majd.

A zuglói pedagógus már az előző osztályával is készített animációs filmet, akkor a Boldog Iskola Program keretében egy mesét animáltak meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb