Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyertyagyújtás az áldozatokért

A 100 évvel ezelőtti örmény népirtás áldozataira emlékeztek a Zuglói Civil Házban május 22-én.

A megemlékezés egyperces néma csenddel indult, majd Zárugné Tancsin Katalin, a Zuglói Örmény Önkormányzat elnöke gyertyát gyújtott az áldozatok előtt tisztelegve, majd beszédében összefoglalta az 1915-ös népirtást és az ahhoz vezető eseményeket.

XIX. Bedros Nerses bejruti örmény katolikus pátriárka magyarországi látogatása miatt Zsigmond Benedek armenológus nem tudott részt venni a rendezvényen, ezért az emlékezőknek Atom Egoyan Ararát című filmjét vetítették le. A filmet követően tradicionális örmény ételeket kóstolhattak a résztvevők.

Zárugné Tancsin Katalin elmondta: ez a mostani megemlékezés csak a nyitánya egy programsorozatnak, melynek a következő pontja a május 23-i örménykatolikus szertartású, örmény nyelvű szentmise a Szent István Bazilikában, melyet a pátriárka mutat be, Erdő Péter bíboros, prímás jelenlétében. Ezt követi majd június 6-án a Világosító Szent Gergely tiszteletére tartandó ünnepi megemlékezés.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb