Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyógyító kutyák a ZIC-ben

A Zuglói Ifjúsági Centrum az állatok világnapja alkalmából diákokat hívott a néhai Kassák Klub melletti füves területre, ahol a gyerekek terápiás kutyákkal találkozhattak pénteken.

A ZIC a tervezett állatos programhoz az Azúr Kutyaiskolától kapott segítséget, ahonnan két szakember összesen hat kiképzett kutyát hozott Zuglóba. Az állatok mindegyike más fajta volt, a lehető legnagyobb szélsőséget képviselték, a pulitól kezdve a belga juhászon át az amerikai staffordshire terrierig. Ez utóbbi volt a legmeglepőbb, hisz ezt a fajtát általában más feladatra szokták kiképezni.

Fotó: Balogh Róbert

A szakemberek azonban éppen azt szerették volna bizonyítani, hogy minden kutyafajta alkalmas arra, hogy segíteni tudja az emberek életét. A hat kutya ezt követően a gyakorlatban is igazolta a gazdáik által elmondottakat. Tűrték a gyerekek simogatását, játszottak velük, és alig várták, hogy komolyabb feladatokat is kapjanak. Pontosan úgy viselkedtek, ahogy azt a terápiás kutyáktól el lehet várni, és a hatás is hasonló volt, mert a program valamennyi résztvevője jókedvűen távozott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb