Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban adták át a második Ajándékdobozt

A Füredi parkban adták át az ország második Ajándékdobozát október másodikán, ahol adományokat gyűjtenek a rászorulóknak. 

Cipők, ruhák, tálca, tányér, játékok, könyvek – egyebek mellett ezek találhatók az Ajándékdobozban, amelyet a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ gondoz. Az intézmény vezetője azt mondta, sok családnak lenne szüksége gyerekcipőkre, játékokra, mesekönyvekre, szezonális ruhaneműkre. “Remélem, hogy az Ajándékdoboz közösségi ügy lesz, és nem csak azok figyelnek majd rá, akik hoznak vagy visznek valamit” – hangsúlyozta Pataki Éva.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Az első Ajándékdobozt június elején adták át a Déli Pályaudvarhoz közel, a Mészáros utcában. “Szinte azonnal érdeklődtek szervezetek, önkormányzatok, hogyan lehetne náluk is egy. Egyik sem tudott olyan gyors eredmény elérni, mint Zugló. Nagyon örülünk neki, mert jó helyen van, hiszen a családsegítő egy forgalmas, parkos részen található” – mondták az Ajándékdoboz-projekt szervezői, Balogh Ágnes és Breuer András.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Az átadóra a kerület polgármestere sem érkezett üres kézzel: Karácsony Gergely nadrágokat vitt. Családja szinte semmilyen eszközt, ruhaneműt nem dob ki, egyebek mellett a zuglói Adományboltba is visznek olyasmiket, amiket ők már nem használnak. A polgármester megköszönte a központ és a szervezők munkáját. “Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert meggyőződésem, hogy az emberekben megvan a jó szándék, csak lehetőséget kell nekik adni, hogy segíthessenek. Az önkormányzat széles körű szociális modellel próbál segíteni, de minden kezdeményezés számít, hiszen sok a rászoruló család” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb