Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyorsnövésű fűzfák érkeztek ajándékba

Októberben hat gyorsnövésű fűzfával gyarapodik Zugló faállománya. A Padthai Wokbar adományozta növények közül kettőt Horváth Csaba polgármester, Szabó Rebeka alpolgármester és Egyházi Evelin, a Treemighty Kft. társalapítója ültetett el a Dorozsmai utcai kutyafuttató területén.

Horváth Csaba kiemelte: sok még a tennivaló a környezet megóvása és Zugló zöldítése érdekében. Nagyon örül a felajánlott növényeknek, mert minden egyes elültetett fa hozzájárul Zugló zöldebbé tételéhez és egy élhetőbb városrész kialakításához.

Gyorsnövésű fűzfákat kapott ajándékba a kerület - fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Szabó Rebeka elmondta: az önkormányzat adományként hat gyors növekedésű fűzfát kapott a Treemighty vállalat faültetési programjának keretében. Ebből kettő a Dorozsmai utcai kutyafuttató területén kapott helyet, míg a többit a kerület más pontjain ültetik el. Az alpolgármester hozzátette: ismeretei szerint ilyen, energiafűznek is nevezett fafajta még nincs Zuglóban, érdeklődéssel figyeli annak fejlődését és növekedését.

Egyházi Evelin, a Treemighty társalapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy egy fűzfa évente annyi széndioxidot köt le, mint amennyit egy jármű 830 kilométer megtétele alatt bocsát ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb