Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az államé lehet a Biodóm

A kormányzati megszorítások miatt forráshiánnyal küzdő fővárosi önkormányzat a Biodóm befejezéséért cserébe átadná az épület és a telek tulajdonjogát az államnak – jelentette be az Állatkertben tartott sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

A DK-s politikus arról beszélt: március óta nem jött válasz a kormánytól a fővárosnak arra az ajánlatára, hogy állami pénzből fejeződjön be a Biodóm építése, amelyért cserébe a fővárosi önkormányzat vállalná az épület betelepítését állatokkal és növényekkel, valamint üzemeltetné is azt.

Az állam által kezdeményezett, eredetileg 15,7 milliárd forintra tervezett Biodóm felépítésére 2013 óta 44 milliárd forintot költöttek. A főpolgármester-helyettes kiemelte, a beruházás befejezéséhez még 15-20 milliárd forintra lenne szükség, azonban az Orbán-kormány megszorításai miatt erre a fővárosnak nincs elegendő forrása.

Gy. Német Erzsébet bejelentette, most azt javasolják a kormánynak, hogy a Biodóm területét válasszák le az állatkerttől, így kapjon önálló helyrajzi számot az ingatlan, amelyen a kormányzat fejezné be az eddig is állami forrásból folyó beruházást.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A DK-s politikus arra is kitért, hogy kezdeményezte a kormánynál az év végén lejáró támogatási szerződés határidejének meghosszabbítását, mert ajánlatuk elfogadása esetén az önálló ingatlanná alakítás és a tulajdonátadásra vonatkozó megállapodás előkészítése mintegy tíz hónapot venne igénybe.

Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója azt mondta: a Biodóm kivitelezése 2020 októberére befejeződött, azóta üzemi próbák zajlanak és elkészítették a létesítmény beépítési terveit is. Hozzátette, a beruházás újraindulásától még mintegy három év kell a Biodóm megnyitásáig.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb