Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hamarosan megjavítják a leomlott patakpartot

A Budapestre július 8-án délután lecsapó vihar a Rákos-patakot sem kímélte. A hatalmas mennyiségű esővíz a Gvadányi utca 33–39. szám előtt mintegy 50 méteres szakaszon leomlasztotta a partfalat.

“A viharos szél által leszaggatott gallyak és levelek eltömték a víznyelőket, emiatt a nagy mennyiségű csapadékvíz a Rákos-patak lakótelep felőli partján tört utat a patak medrébe” – tájékoztatta a Zuglói Médiát Bukolyi T. Lilla, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) pr-munkatársa.

Fotó: Papp Dezső

Ezen a szakaszon korábban már keletkezett egy kisebb, mintegy 10 méteres földműkárosodás, amelynek helyreállítását az FCSM meg is kezdte, a munkából már csak a rézsűburkolat visszaépítése volt hátra. “A lezúduló víz átáztatta a rézsűt, amely a patak medrébe csúszott. A víz eróziós kárt is okozott az egyébként is sérült partoldalon” – tette hozzá Bukolyi T. Lilla, megjegyezve: az elöntés veszélye nem fenyeget, mert az érintett szakaszon nagyméretű a meder átfolyási keresztmetszete.

A lecsúszott part helyreállítását hamarosan megkezdik az FCSM munkatársai, a területet egyelőre figyelmeztető korlátokkal vették körül. Hasonló károsodást a patak zuglói szakaszán máshol nem találtak, a mederbe került faágak elszállítása pedig folyamatos – közölte Bukolyi T. Lilla.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb