Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vasárnapig meghosszabbították a hőségriadót

Az országos tisztifőorvos csütörtökön meghosszabbította az egész országra kiterjedő harmadfokú hőségriadót július 26. 24:00 óráig – közölte az ÁNTSZ.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton még az Alföldön, a Dunántúl déli területein, illetve a nagyvárosokban is elérheti a 27 Celsius fokot a napi középhőmérséklet – közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A Zuglói Egészségügyi Szolgáltató igazgató főorvosa azt javasolja, hogy 11 és 15 óra között senki se menjen a napra. Akinek muszáj szabadtéren lennie, viseljen széles karimájú kalapot, világos, bő ruhát, és leégés ellen használjon naptejet.

“A magas hőmérséklet az egészséges emberek számára is extrém megterhelést jelent, a kisgyerekek, az idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők pedig különösen veszélyeztetettek. Ilyenkor minimum két és fél liter folyadékot kell fogyasztani naponta, kerülni kell az alkoholos italokat, a kávét és a zsíros ételeket” – emlékeztetett Dr. Révai Tamás. Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a meleg miatt dekoncentrálttá, ingerültté válhatnak az autóvezetők, ezért mindenkitől fokozott figyelmet kér. Figyelmeztetett továbbá mindenkit, hogy gyerekeket, állatokat ne hagyjanak az autóban.

A XIV. kerületben található klimatizált helyiségek listáját IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb