Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harmadfokúra emelték és hétfőig meghosszabbították a hőségriadót

Az országos tisztifőorvos az eddig érvényben lévő másodfokú hőségriasztást harmadfokúra emelte és hétfő éjfélig meghosszabbította.

Müller Cecília az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlása alapján rendelte el a hőségriasztás fokozatának emelését és időbeni hatályának kiterjesztését.

A Zuglót érintő információkról, amelyek megkönnyíthetik a hőség elviselését, ezen a linken találnak bővebb tájékoztatást.

A tartós hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. Kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. A déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon!

A napok óta tartó kánikula és csapadékmentés időjárás miatt jelenleg hét vármegyében van érvényben tűzgyújtási tilalom. Így tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. A korlátozás ideje alatt a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet rakni!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb